Fork.

Kom på mig själv med att inte tänka på honom idag. Så jag tänkte på honom i två sekunder, nu kring sju, och sen var det klart. Skönt att det inte längre är det första jag tänker på på morgonen. Jag var alldeles för pepp på morgondagen - det har gått månader sen sist liksom! - och nu får jag ett sms: " Jag tror inte att jag kan göra det." Jaha. Okej. Då skiter vi väl i det, så kör jag celibatstilen ett par år då. Visst. Kul.
Fan.

Jobb nu till ett, hem, och imorgon blir det vin, sushi och bio med den älskade vännen.

Vi får se om jag skrumpnar.

Festivalte, fik och filosofi

Träffade min älskade vän för en kopp te nu ikväll. Hennes helg i Göteborg hade gått jättebra, men hon är orolig för att hon tycker om killen. Mitt hjärta sjönk lite innan hon förklarade närmre. Jag trodde att hon skulle lämna mig till mina egna dumheter, de som vi alltid gör bäst tillsammans. Sen förklarade hon att det inte finns några band mellan dem och att hon inte kommer lämna mig. Det gladde mig. Jag är inte på långa vägar klar med dumheter.
Jag kom på sak på bussen till staden. Ditt liv, din historia, är som ett par Steve Madden. Det är glittrigt, extravagant och alldeles för riskabelt, men du bär det. Du och ingen annan, vet priset du har betalat för ditt liv eller dina skor. Och bara du vet hur mycket du uppskattar det.
Just nu är mitt liv bra. Och min älskade vän sa det också: Jag ser att du är lyckligare nu än när du var med honom.
Jag älskar den kvinnan. Hon, som är så skygg med kärlek, medgav för första gången på två år att hon hade saknat mig, och vi sågs för tre dagar sedan. Hon är så stark, så vacker och så kärleksfull. Hon är den mest osjälviska människan jag känner, den klokaste. Jag skulle vilja ge henne världen och några stjärnor på det.
Min älskade vän som hjälper mig genom livet. Oavsett vad som händer efter studenten så kommer hon alltid vara min älskade vän.
Vi får se. Men på något sätt löser det sig i slutändan.

When loyalty's not a virtue

Precis när allt var som nyast var detta en av låtarna jag inte kunde lyssna på, eftersom det gjorde för ont. Erik Hassle - The thanks I get.
 
If the lies don’t touch you, the truth will. But if I can’t love you, then who will? When your friends are jumping ship, when your crown begins to slip, and loyalty’s not a virtue - Who are you gonna turn to? When you’ve seem to’ve lost your grip, and the road begins to rip. I held your hand, is this the thanks I get? I took you in, is this the thanks I get?
Half a chance, the thanks I get. A twist of plans, is this the thanks I get? If the lies don’t touch you, the truth will. If I can’t love you, then who will? And you're coming off your chill, when your ego takes a dip.
I held your hand, is this the thanks I get? I took you in, is this the thanks I get? Half a chance, the thanks I get. A twist of plans, is this the thanks I get?
 
och det finaste:
 
The days hurts
The nights hurts
The light hurts
My eyes hurts
The darks hurts
My heart hurts
It all hurts
 
 
I loved you
I loved you
I made you
I hate you
I hate you
I miss you
Miss you

"Det är nog det sista du hör från honom"

Det var smset jag fick, efter att ha behövt påminna D igen. Jag vet inte vad jag tror om det... Sen frågade hon varför jag tänkte på det så mycket, och jag svarade som det är: Jag har vant mig vid en existens utan honom och jag vill inte överraskas av honom om han kommer tillbaka. Hon kommer däremot försöka övertyga mig om att jag fortfarande är kär i honom när vi ses. Så ett sådant inlägg kommer någon gång. Men jag vet som sagt inte vad jag tycker om det. Jag tror att han tänker på mig lika mycket som jag tänker på honom, även fast båda försöker låta bli. Han kan ju skylla sig själv, vilket jag är tacksam över att jag inte behöver göra. Det är inte mitt fel. Det är däremot hans, och det är nog en jobbig sak att veta om sig själv, att man har förstört för sig själv och personen man älskade mest. Vi kunde ha varit lyckliga tillsammans i åratal, om inte för alltid, och jag hade aldrig vetat att jag vill ha något annat än det vi hade. Jag hade varit lyckligt ovetande. Det är för övrigt inte det sista jag hör från honom. Det är det tredje näst sista. En kort period där vi snackar kommer komma om några månader, kanske ett år, och sen om fem år eller så. Och antingen på nyår, vårt datum eller min födelsedag kommer jag få ett sms. Jag ska inte gratta honom nu i december. Det vore bara grymt.
Bion med F gick bra. Tre timmar i mörkret. Små beröringar här och där. Sjukt spännande. Vi diskuterade det på väg hem. Vi är inte kloka som umgås trots att det finns - och alltid har funnits - sjukt stark attraktion mellan oss. Jag vet inte vad det är, men det är antagligen hans händer. Sjukt sexiga. Vi klickar fysiskt, mentalt och intellektuellt. Vi är lika smarta, lika måna om att alltid ha rätt - vilket leder till spännande samtal - och som jag sa, hans händer och vad han gör med dem på ett piano och på mig... Magiskt. Han gav mig handmassage där i mörkret. Jag ville bara sucka högt och somna. Vi ska träffas och "kolla på Star Wars", även fast vi uttalat kom fram till att vi kommer ligga. Sjukt nyfiken på det, och stolt över mig själv att jag har kommit så långt.
Min älskade vän är just nu i Göteborg och ligger med killen hon har sextat ett tag, och imorgon kommer jag få höra allt! På tisdag ska jag jobba, först som ledsagare och se Sammys äventyr, och sen på en bar i stan som croupier. Whoop whoop, pengar! Jag hoppas att jag kan sova inatt, men vi får se.

Universum har talat

Inlägget bara skickades iväg, så jag tror att jag skippar skvallret. Kort sagt, A började gråta till en film, och min kompis undrade om hon hade personliga erfarenheter av just den scenen.
Är lite småopepp på opera just nu. D:s sms snurrar i min skalle.
Vi får se vad hon har att säga.

... och ibland ska man inte vakna

Jag smsade ju D igår, för jag vet hur lätt hon glömmer sms när hon jobbar, och tänkte att om hon ser det på morgonen det första hon gör så kanske det stannar kvar i huvudet. Mycket riktigt. "Ufff... jag vet inte vad jag ska säga. ska jobba nu,ringer dig sen. kram" Jaha? Förlåt mig? Det är hon som har sagt att hon gör allt för mig, men hon svarar inte på en vecka, och sen när jag som en desperat skolflicka skickar ett andra sms får jag det svaret? Vad ska det betyda överhuvudtaget!? Jag ska träffa det gamla Exet klockan ett, tror jag. Vi ska gå och se Otello, och han frågade "Har vi inte bokat?" Nej, Exet, det har VI inte. JAG väntade på att DU skulle bekräfta om du överhuvudtaget kunde, eftersom DU ville fråga dina föräldrar först och sen återkomma. En annan sak som snurrar i mitt huvud: En kompis kom igår med lite info och skvaller. Bland annat ska

Ibland ska man bara gå och lägga sig

Äntligen hemma från en kär väns fest. Utklädnaden var den mindre slampiga av två alternativ, för jag insåg att om A är där kommer jag hur som helst vara snyggare än henne, plus att om jag klär mig slampigt för att bevisa att jag är mer åtråvärd än henne gör det mig lika patetisk som henne. Heltäckande klänning alltså. Och i den nollgradiga kvällen insåg jag att det var en bra idé.
Det var en trevlig kväll, jag märkte hur jag verkligen hade saknat vissa av dem, men jag märkte också att hela sällskapet är förgiftat. En av killarna som paradoxalt nog snackar mest med mig är patetiskt kär i A. Vartenda ord han får ur sig får röda lampor att blinka i mitt huvud. Han försökte diskutera sin kärlek för henne med mig några gånger med halvsämst resultat, och sen satte jag ner foten och sa att det räckte. Han kunde banne mig hitta någon annan, någon som inte avskyr blotta tanken på hans kärleksobjekt. Hon är medveten om det, men gör inget för att motarbeta honom på något sätt. Kul för henne om det får henne att känna sig speciell.
Jag satt på nålar i en timme eller så, och sen frågade jag helt enkelt värdinnan om vi väntade på någon mer. Hon förstod min fråga och lugnade mig med ett nej. Efter det blev det mycket roligare.
Jag vaknade klockan två idag, och på tolv timmar har jag ätit frukost, typ. Jag är så hungrig att jag mår illa, men det gamla tänket kommer tillbaka. Det är ju trots allt skönast att vara hungrig. Logiken skriker "Ät nåt, kvinna!" men magen säger "Hey, jag gillar detta". Nu när jag kom hem så gjorde jag ändå tre mackor för att inte gå och lägga mig helt tom. Imorgon blir en starkare dag.
Jag skickade ett desperat sms till min och exets gemensamma nämnare, D, och frågade om hon hade tid någon gång - när som helst - för att bara lugna ner mig med information om vad hans framtidsplaner är. Hur snabbt måste jag lämna min stad? Kommer han tillbaka överhuvudtaget? Är han dödssjuk? Jag vill inte veta hur han mår eller om han saknar mig.
Jag kollade förresten igenom kameraalbumet i telefonen i tron om att jag hade raderat vartenda sista bevis på oss. En av de första videorna i telefonen är på oss två när vi dansar i hans kök. Det tog två sekunder innan jag stängde av den och rullade ihop mig i en liten boll. Det tog nämligen två sekunder innan han kom in i bilden. Bara att se hans rörelser, hans röda tshirt som jag alltid tog och sov i eftersom rött ärligt talat inte var hans bästa färg, det fick allt att komma tillbaka. Han rör sig så någon annan stans nu. Han kanske till och med har den röda tröjan kvar. Fuck. Jag såg hur han gick mot mig och höjde sin hand för att röra min axel, och jag klarade inte mer. Jag vet ju hur det kändes. Jag kände det också i en halv sekund, där jag satt.
Jag är fan inte klok. Jag hoppas att jag kan sova i natt för första gången sen lådan kom, för mycket mer av detta halvvakna-halvsovande stadiet fixar jag inte. Jag kommer snart göra något riktigt dumt.
Imorgon blir en starkare dag. Om inte så vet jag inte vad jag tar mig till.
Vi får se, helt enkelt.

Natten är gammal och jag går vaken.

Har just kommit hem från croupierjobbet. Det var sista praktiken, vilket känns lite surt, för om jag hade jobbat hade jag varit tusen spänn rikare. Hela studiebidraget på fyra timmar... Men nästa helg är det min tur, tillsammans med min älskade vän som har sin första officiella dag (natt?) samtidigt.
Ikväll tänkte jag inte på honom en enda gång. Jag var för upptagen med att bli flirtad med, räkna och hålla koll på fulla människor. En kille började snacka tyska med mig, och sen eskalerade det ganska snabbt. "Jag vill hångla upp dig just nu. Jag är bra. Kom hit så visar jag." Typ. Tack, men nej tack. Han gick ut, och hans kompis stannade. Vi pratade, och trots att han var lite berusad hade vi ett kul och intelligent samtal. Jag hade verkligen velat ta hans nummer, men jag trodde att det inte var tillåtet. Och jag var tvungen att säga att jag har flickvän för att bli av med hans geni till kompis. Jäkligt synd. Om jag ser honom ute någon gång...
Två kompisar - varav en har delat säng med mig några gånger - var ute och såg mig jobba. Fick ett sms, sedan han inte har hört av sig på månader, och hade jag svarat tillräckligt snabbt hade han bett mig komma över för lite horisontaltango. Och det bästa är att jag hade tackat ja om mina ben var rakade. Han har en kropp som en grekisk gud!
I helgen ska jag träffa mitt ex-för-fyra-år-sen, och vem vet vad som händer då? Det har trots allt gått nästan fyra månader sen förra gången. Mama needs her some action.
Vi får se helt enkelt. Men just nu är livet bra.

Att vara eller att inte vara

Vi var på ett museum med skolan idag. Arkitektur - whoop whoop. Eller inte. Jag gled över till självporträtten istället, och hittade en del intressanta verk. Bland annat ett av Marc Chagall - min mormors favoritkonstnär.
Mitt bland alla episka konstnärer stod jag och hörde ord eka i mitt huvud. "Det är hon som är stöddigast". Uttalade av en omedveten historielärare som jag försöker flirta med. Han kläcker ur sig sådana saker, som till exempel "Hon tror inte på trohet", som på något sätt träffar mig. Jag är stöddig. Jag vet att jag ser bra ut. Jag vet att jag är intelligent och kul sällskap av och på. Jag har klara värderingar, försöker att inte döma, kan sympatisera med det mesta och försöker alltid sätta mig in i folks problem så att vi kan lösa dem tillsammans. Jag är en bra vän. Jag vet. Men jag blev bedragen av den jag älskade. Jag vet att det inte är mitt fel, rent logiskt. Han sökte bekräftelse.
För att sammanfatta - jag är värd att ligga med. Men jag känner mig inte värd att älska.
Sjukt att sätta det på pränt. Svart mot vitt. Här är det som håller mig vaken på nätterna. Kom, världen, och ta det som finns inne i mig. Jag vill inte vara den som definierar mig i att ha någon, och det är jag inte. Jag är den som identifierar mig i att inte ha någon.
Jag stod och strök skjortor och var rastlös hela tiden. Jag förstod inte varför förrän jag kom upp på ovanvåningen igen och tog upp min telefon. Jag vet att han kommer att höra av sig snart, men jag vet inte när, var och hur. Det psykar mig.
 
Dåliga veckor som denna är jag tacksam över alkoholens kraft. Illa men sant. Och helst av allt skulle jag vilja ha någon som är större än jag som bara kan krama mig. Jag vill känna mig liten, trygg och helt utan ansvar, om så för två sekunder. Min älskade vän är tyvärr nästan på centimetern lika lång som jag, vilket innebär att jag inte heller kan krama henne och trösta henne med min kram. De långas förbannelse.
 
En sista sak innan jag avslutar. Jag kom på att i den förbannade lådan låg allt utom fotografierna på oss, tröjan som min mamma hade stickat till honom och ringen. Med andra ord, det är inte sista gången jag hörde från honom. Jag gissar hans 25-årsdag i december, tvåårsdagen sen vi träffades, jul, nyår eller 29 januari - vårt datum. Han fick mig att lova att vi skulle spendera nyår tillsammans. Ska vi slå vad om att han kommer att komma tillbaka till Sverige på nyår?
Fuck.
Vi får se helt enkelt.

The Captain

God all Mighty, min religionslärare är snygg! Jag kan knappt koncentrera mig!
Mitt ex-för-fyra-år-sen, F, smsade för två dagar sen och frågade om jag ville hitta på något på lovet när han kommer hem från huvudstaden. Med tanke på vad som hände förra gången vi sågs - Jatack! Fireworks. Plus att killen är en av de få killarna jag faktiskt kan prata intelligent med och att det finns kemi mellan oss. Jag ser fram emot det.
Mitt ett-halvår-sen-ex har fortfarande inte hört av sig efter den förbannade lådan. Ett tag var jag orolig för att han har dött, men han hade uppdaterat Facebook för någon vecka sen. Det får räcka. Jag vill inte veta hur han mår, inte vad han gör eller vad han tänker göra, jag vill bara veta att han lever och inte är i min stad. Basta.
Next up: Sushi till lunch.
Vi får se, helt enkelt.

Spänning i vardagen

Jag har den sjukaste spänningshuvudvärken! Efter den där jävla lådan kan jag inte släppa tanken på att han när som helst kan dyka upp! Han är så oberäknelig att jag verkligen inte vet, och det stör mig. Under hela vårt förhållande kunde jag förutspå hans handlingar, sätta mig in i hans huvud och kunna gissa hans nästa drag. Inte längre.
Så frågan är: har jag släppt honom eller har han förändrats? Har jag släppt honom så är ingen lyckligare än jag, men om han har förändrats på grund av vårt avslut vet jag inte om det är bra eller dåligt för honom. Och trots allt han har gjort mot mig vill jag ju inte att han ska må dåligt. Jag är en större människa än så, eller det intalar jag mig i alla fall.
Varje dag blir huvudvärken starkare, och jag vet att jag snart når ett totalt breakdown. Men det kan å andra sidan vara hälsosamt att ta det en gång till och komma fram till samma sak som jag har konstaterat åh, så många gånger de senaste månaderna: att jag har det bättre nu. Det vet jag till och med på min sämsta dag, men jag blir ändå orolig för honom. Det är inte likt honom att hålla sig borta så här länge - flera veckor! Jag undrar om han väntar på min respons på lådan eller om det verkligen var hans sätt att avsluta saker och ting.
Och jag undrar om jag kommer ligga på min dödsbädd och undra vad som hände med honom och var han är...
Vi får se helt enkelt.

Imorgon fyller mamma år. Jag lyckades få den enda kopian av nobelpristagaren Mo Yans bok i hela staden, trots att väntetiden egentligen är fyra veckor. Jag ser fram emot att se hennes ansikte när hon öppnar mitt mästerligt inslagna paket!

Livet i en låda

Fredagskvällen var underbar. Jag och min älskade vän tittade på Burlesque, drack varm choklad med minimarshmallows och tyckte om varandra i stillhet.
När jag sedan kommer hem på lördagen säger Mama: "Någon kom med en låda igår med ditt namn på. Det verkar vara saker från ditt ex." Och klart som fan där är en låda med mitt namn på, med alla saker jag någonsin gett honom. Jag funderade på att spara vissa saker, eftersom kängorna som inte passade min lillebror längre faktiskt fortfarande är fina, men sen insåg jag att vad jag än gör kommer de alltid vara en del av mitt liv med mitt ex. Jag lägger mycket vikt i föremål, de blir symboliska för mig. Ett par skor är mer än ett par skor. De är gången jag tvingade med honom ut klockan elva på kvällen en vardag för att det hade börjat snöa. De är alla promenader till busshållsplatsen och alla handhållningar genom vantar.
Jag slängde allt.
Jag vet inte ens om förlovningsringen var med, jag vet bara att jag slängde det, allt - inklusive IKEA-kassen den kom i. Han skickade en låda på tio kilo till Sverige från Asien! Fatta portot!
Arg som ett bi gjorde jag mig vacker för kvällens äventyr, stack till min killkompis och drack te. Jag förväntade mig sympati men fick provokation.
"Jag förstår att du inte tycker om henne, men jag har gått vidare. Jag är inte ovän med henne längre"
Jaha. Fuck you too. Du får inte säga så. Du var den enda som sa att hon aldrig kommer att vara välkommen i ditt hem. Alla andra mellanmjölkade och ryckte på axlarna, men du tog ställning, och det var delvis det som fick mitt liv att gå vidare. Och så säger du så!
Jag litade på honom. Jag litade på hans o-okejhet med otrohet. Men nejdå.
Jag började hyperventilera och gick nästan in i en panikångestattack, och han blev bara otålig.
I won't be seing a lot of him anymore. Big loss.
Kvällen fortsatte med mig och min älskade vän, alldeles för mycket alkohol och dåligt sällskap.
Klockan fem får jag ett meddelande från det dåliga sällskapet: "Om du ändrar dig betalar jag absolut taxi. Bara kom hit och sov bredvid mig."
Lite lycklig blev jag väl.
Vi får se, helt enkelt.

Home is where your heart is. Är jag hemlös då?

Varför sitter man där, ett halvår senare och har hemlängtan? Till ett hem som inte ens finns längre? Han var mitt hem - "home is where your heart is" och så vidare. Så kom jag på mig själv att sakna den han hade varit för mig. Inte den han är, inte det han gjort, utan rollen han spelade i mitt liv. Jag längtar efter ett hem, ett stadigt hem, utan otroheten. Och nu när jag är ute och letar lägenhet vet jag att allt kommer sinom tid. Jag får bara vara tålmodig och ställa mig i massa köer samtidigt som jag hoppas på den där minimala chansen att få något bara sådär.
Jag har en statistik som kan tillämpas på två sätt. När det kommer till pojkvänner följer jag en av två mallar, och antingen kommer jag hitta nästa pojkvän inom ett år eller om sju år.
Vi får se helt enkelt.

Att tänka är att vara - men är existensen värd besväret?

Jag anser mig själv vara en väldigt fundersam människa. Jag gör inget dumt, inget förhastat och inget ogenomtänkt.
Jag ansåg mig själv vara älskande över allt annat. Jag älskade honom. Han skulle utvisas, men jag var villig att leva mitt liv med och för honom, för det var allt jag ville ha ut av livet.
Sen kom det. Dagen efter min födelsedag. "Jag har varit otrogen mot dig." Klumpen i magen som fortfarande sitter kvar, mer än ett halvår senare.
Mina vänner känner henne, A. Hon som bidrog till att förstöra min vardag. Mitt hjärta. Mina vänner visar inte att det hon gjort var fel. De accepterar fortfarande henne. Det gör ont att de kan välja henne trots att hon har gjort det värsta möjliga mot mig.
Ingen lyssnar längre. De har alla gått vidare från chocken. Inte jag. Därför denna bloggen. Jag försöker ta livet med en klackspark.
Vi får se, helt enkelt.

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0